El Parc d’Atraccions del Tibidabo

Oci i lleure
  • Oci i lleure
  • Qualitat de vida
  • Transports singulars

El Parc d’Atraccions del Tibidabo

Des que va obrir les portes a principis del segle XX, el Parc d’Atraccions del Tibidabo forma part de la memòria de la ciutat. El parc fa somiar petits i grans amb miralls, autòmats, el tren de la bruixa o la Talaia, i avui, com fa més de cent anys, el Tibidabo continua sent la muntanya màgica. Pujar al Tibidabo ha estat sempre motiu de festa.

La conquesta del cim

El Parc d’Atraccions del Tibidabo és un dels més antics d’Europa encara en funcionament. La seva inauguració, el 1901, va suposar la conquesta per part dels barcelonins de la muntanya, que passava a ser un referent de l’oci de la ciutat.

A finals del segle XIX, el doctor Andreu va decidir urbanitzar i treure profit dels terrenys del Tibidabo, entre ells del cim, on va construir un parc d’atraccions com a colofó del seu projecte de ciutat-jardí. Si bé al principi els ciutadans hi pujaven a peu, a “fer salut”, el Tramvia Blau i el funicular —un estrany ascensor, tal com en deien a principis de segle van fer que el Parc d’Atraccions del Tibidabo es convertís en un dels punts d’oci més importants per a la gent de Barcelona.

Atraccions centenàries

El primers miralls deformants, que van atreure una multitud de visitants; la Talaia, que ofereix vistes úniques de la ciutat a més de 50 metres des del cim; l’avió que dóna voltes des del 1928; el museu dels autòmats, una de les millors col·leccions del món, fan feliços petits i grans i formen part de la memòria de la ciutat.

Un lloc emblemàtic que fins i tot va robar el cor al mateix Walt Disney: diu la llegenda que va posar un xec en blanc per endur-se un dels autòmats del Tibidabo, però que no ho va aconseguir. Potser la màgia del Tibidabo va fer de les seves.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: