El parc del Castell de l’Oreneta

Oci i lleure
  • Espais naturals
  • Patrimoni cultural
  • Qualitat de vida
  • Turisme responsable

El parc del Castell de l’Oreneta

La unió de dues grans finques senyorials va donar lloc a una gran zona verda de més de 17 hectàrees a la ciutat: el parc del Castell de l’Oreneta. Va obrir-se al públic l’any 1978 i des de llavors s’ha convertit en un espai natural emblemàtic, amb zones de descans i lleure, àrees infantils i atraccions com ara el tren en miniatura i el passeig amb poni per als més menuts.

Un parc per a tothom

Passar un dia al parc, sol o en família, és una opció excel·lent d’esbarjo a l’aire lliure: al parc s’hi pot passejar, córrer, contemplar les vistes excepcionals de la ciutat, visitar les restes del castell —edificat en la dècada del 1880 per la poderosa família Tous i parcialment destruït durant la Guerra Civil—, fer un àpat ecològic amb productes del país, portar els més petits a passejar en poni, pujar al tren en miniatura… També hi ha una hípica on es poden fer classes d’equitació i àrees específiques per a gossos. El parc ofereix mil i una activitats per a petits i grans!

Vegetació mediterrània

El parc del Castell de l’Oreneta té una massa forestal exuberant típicament mediterrània: hi destaquen pins blancs i pins pinyers, alzines, roures, garrofers i un sotabosc riquíssim d’arbustos —ginesta, boix, marfull, arboç, llentiscle— i plantes aromàtiques com la farigola, el llorer i l’espígol. Tota aquesta vegetació autòctona conviu amb espècies plantades, com ara l’eucaliptus, el xiprer, el cedre i el lledoner i, finalment, amb arbres que donen fe del passat agrícola del parc: tarongers, nesprers, ametllers, oliveres…

more

Informació de contacte