El Tibidabo

Oci i lleure
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida
  • Transports singulars

El Tibidabo

Al Tibidabo li diuen la muntanya màgica i és el cim més alt de la serra de Collserola. Des de dalt es pot gaudir del Temple Expiatori, del parc d’atraccions, de l’observatori i, si el dia és clar, pujar a dalt de tot de la muntanya suposa situar-se en un mirador perfecte per veure fins i tot l’illa de Mallorca. Una muntanya a la qual es pot pujar amb tramvia o amb el funicular, que ha estat escenari de moltes festes per als ciutadans i que ara reivindica el seu paper com un dels grans eixos de la ciutat.

Un cim amb història

Amb els seus 512 metres, el Tibidabo és el punt més alt de la serra de Collserola. Avui en dia és un dels punts que configuren la memòria històrica de la ciutat, però no va ser fins al segle XIX que els ciutadans van descobrir una muntanya, a tocar de la ciutat, que obria el camí cap al pulmó verd de Collserola. Fins aquell moment havia estat cau de bandolers i lloc de pastura de cabres.

La urbanització de l’avinguda del Tibidabo, amb mansions i cases senyorials, preveia també la creació d’un parc d’atraccions i una església. Així, el 1902, quan el parc ja estava en funcionament, s’edificà el Temple Expiatori del Sagrat Cor, una església d’estil neogòtic que recorda l’església del Sacré Coeur de Montmartre, a París. La part superior del temple es troba a 575 metres sobre el nivell del mar i ofereix les millors vistes de tot Barcelona. En un dia clar, és possible veure la serralada de l’illa de Mallorca.

A prop del cel

Un punt tant alt va ser el lloc ideal per construir un observatori Astronòmic, l’Observatori Fabra —el quart més antic del món—, que encara funciona. Per sentir-se una mica més a prop del cel, l’observatori organitza, durant els mesos d’estiu, sopars temàtics mirant els estels.

Un altre dels punts imprescindibles del Tibidabo és el parc d’atraccions, un dels més antics d’Europa, encara en funcionament. Construït al començament del segle XX, de seguida es va convertir en un dels punts d’oci més importants per a la gent de Barcelona. Les atraccions dels miralls, la Talaia que ofereix vistes úniques de la ciutat, l’avió del 1928, el museu dels autòmats... són les delícies de petits i grans i formen part de la memòria de la ciutat.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: