La Torre de Collserola

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Per fer negocis

La Torre de Collserola

Dissenyada l’any 1992 per l’arquitecte anglès Norman Foster, la torre de telecomunicacions de Collserola és una de les icones de la ciutat, tant pel seu valor arquitectònic com pel magnífic mirador que ofereix. Pujar-hi permet gaudir d’unes vistes excepcionals sobre Barcelona i l’àrea metropolitana, que s’estenen més enllà de Montserrat fins a la serra prepirinenca del Cadí-Moixeró.

Una icona olímpica

En plena febre urbanística de les Olimpíades del 1992, l’arquitecte anglès Norman Foster va construir en un cim de la serralada de Collserola, i amb l’objectiu d’assegurar les telecomunicacions de la ciutat, la Torre de Collserola, un equipament molt avançat pel seu temps. Des d’aleshores i fins avui dia, és la que fa la majoria d’enllaços audiovisuals de l’àrea metropolitana i la província. La torre, de 288 metres d’alçada totals i tretze pisos, està feta amb un esperit d’innovació, ja que segons el mateix arquitecte havia de ser un nou símbol per a la ciutat que marqués un abans i un després de les Olimpíades. El seu disseny futurista es pot observar des de molts punts de la ciutat com una icona més.

Vistes infinites

Situada al turó de la Viana, la Torre de Collserola té un mirador obert al públic situat a 150 metres d’alçada i a 560 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Pujar-hi permet gaudir d’unes vistes excepcionals de la serra de Collserola, la ciutat, l’àrea metropolitana i molt més enllà, ja que els dies clars fins i tot es pot contemplar el perfil del Cadí-Moixeró, a la serralada prepirinenca, i la serra de la Tramuntana de l’illa de Mallorca.

Com a curiositat, cal destacar que la Torre de Collserola ofereix un servei de càtering per a empreses que permet celebrar-hi qualsevol tipus d’esdeveniment.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: