Transports singulars
  • Modernisme
  • Noucentisme
  • Transports singulars
  • Turisme responsable

El Tramvia Blau

Supervivent de l’antiga línia de tramvies de Barcelona, el Tramvia Blau és el transport històric més emblemàtic de la ciutat. Creat a principis del segle XX amb la intenció de facilitar l’accés a la muntanya del Tibidabo, pujar-hi permet viure una experiència d’altres temps.

Un transport centenari

El conegut Tramvia Blau de Barcelona va ser creat l’any 1901 al mateix temps que es va inaugurar el funicular del Tibidabo. Aquesta línia històrica de tramvia recorre tota l’avinguda del Tibidabo, al llarg del quilòmetre i mig que fa, connectant la part més baixa, la plaça de John F. Kennedy, amb la més alta, on es troba la plaça del Doctor Andreu. El recorregut avança entre les mansions modernistes i noucentistes característiques d’aquest elegant passeig i permet arribar a l’estació del funicular que puja al Tibidabo.

Servei suspès a partir de febrer de 2018 per modernització de la infraestructura.

L’avinguda enjardinada

El Tramvia Blau va ser impulsat pel doctor Andreu, un farmacèutic molt influent de la burgesia catalana de començaments del segle XX que va voler transformar aquesta zona en una gran avinguda enjardinada i que també va impulsar la creació del Parc d’Atraccions del Tibidabo.

Aquest tramvia és l’únic d’aquella època que es conserva a Barcelona i que encara es pot utilitzar, i convida a pujar a la muntanya per gaudir de la natura tal com feien els antics barcelonins, amb un ritme propi d’un passat no tan llunyà.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: