Espais naturals
  • Espais naturals
  • Parcs i jardins
  • Qualitat de vida

El Turó Park

Amb petites zones boscoses, parterres florits, un estany, places de regust romàntic i nombrosos arbres, el Turó Park és un refugi bucòlic on es pot gaudir de la natura en plena ciutat. Obert a l’avinguda de Pau Casals, està dedicat al poeta Eduard Marquina i mostra diverses peces d’art que conviden a deixar volar somnis i fantasies.

Un antic parc d’atraccions

El Turó Park deu al seu nom a l’antic parc d’atraccions que hi va haver als terrenys de la família Bertrand-Girona fins a l’any 1929. Després d’un pacte entre aquesta família i l’Ajuntament, Nicolau M. Rubió i Tudurí, director del Servei de Parcs de Barcelona en aquells temps, va proposar la construcció en aquestes finques del Turó Park tal com es coneix avui.

L’espai, dedicat al poeta Eduard Marquina, és un lloc recollit i elegant que conserva bona part del seu arbrat original, com ara un garrofer centenari, llorers, pollancres, alzines, etcètera. Un dels espais més destacables del parc és l’estany, rodejat d’arbres i cobert de nenúfars que floreixen a la primavera.

Música i poesia

Un altre element notable de l’espai és el parterre de Boulangrin, que fusiona elements anglosaxons i àrabs, amb un rierol d’aigua, setze grans magnòlies i bancs de pedra per seure.

El seu valor artístic i cultural rau també en les escultures, com la que Apel·les Fenosa va dedicar al violoncel·lista Pau Casals o la que Josep Clarà va fer en homenatge al tenor català Francesc Viñas. A més, hi ha un recorregut poètic que convida a conèixer el parc de la mà de poetes com Sylvia Plath, Fernando Pessoa, Salvador Espriu i Federico García Lorca.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: