Barcelona és molt esport

Una ciutat que es mou

Qui diu que el turisme urbà és només passejar per descobrir l’arquitectura, l’art, la gastronomia i la gent? El cert és que poques ciutats com Barcelona tenen una oferta tan àmplia per fer esport, ja sigui de franc o pagant, municipal o privada, reglada o lliure, i oberta a tothom. Als barcelonins els agrada fer esport, és clar, però també els visitants de pas poden gaudir i conèixer la ciutat mentre fan activitat física.

Segurament la bonança del clima hi té alguna cosa a veure, però també els seus espais naturals com ara les platges i muntanyes... i la seva riquíssima vida associativa.   El fet és que Barcelona sempre ha estat una ciutat lligada a l’esport: disposa de clubs centenaris de natació, tennis, excursionisme o vela, i els Jocs Olímpics del 1992 van representar una gran embranzida. Les possibilitats són il·limitades: des d’excursions entre els boscos de Collserola, fins a circuits per córrer i on posar a prova el nostre fons atlètic. De fet, fins i tot es poden fer rutes que permeten conèixer el nucli antic de la ciutat mentre es practica el running. I és que Barcelona corre: és una ciutat coneguda per les seves curses populars, com la Cursa de Bombers, la Cursa de la Dona, la Cursa de la Mercè, la Cursa dels Nassos… I també neda: les platges de Barcelona es poden tastar tot l’any, i a tots els barris de la ciutat hi ha piscines per fer uns llargs a cobert. Si el que es prefereix és conèixer la ciutat des del mar i anar encara una mica més enllà, es poden fer cursets de vela, piragüisme o caiac. Els amants del monopatí també trobaran pistes i parcs on practicar l’esport urbà per excel·lència. I, és clar, també hi ha l’opció de desplaçar-se per la ciutat d’una forma saludable: Barcelona té una xarxa de carril bici de gairebé 200 quilòmetres.

I encara hi ha més: l’esport a la ciutat també es pot gaudir des de la graderia, als nombrosos equipaments esportius existents a la ciutat, on la rica xarxa associativa desplega la seva activitat. Fins i tot es pot gaudir de l’esport des d’una còmoda butaca de cinema: cada any la ciutat és l'escenari del BCN Sports Film, un festival de cinema internacional dedicat al món de l’esport.

+ Vés al web

more