La Barcelona xocolatera

La Barcelona xocolatera
  • La xocolata està tan arrelada entre els artesans pastissers de la ciutat que és molt fàcil trobar bombons artesanals a la majoria de pastisseries. A més, hi ha moltes botigues especialitzades en bombons, alguns fins i tot amb formes de souvenirs de Barcelona. 

  • Una de les tradicions més arrelades a Catalunya és la de menjar la mona el Dilluns de Pasqua. A Barcelona, aquest pastís tradicional es va convertir en una figura de xocolata gràcies al pastisser Escribà, i des d’aleshores tots els pastissers catalans fan escultures la mar de dolces.

  • La xocolata també és present entre l’oferta de gelats artesanals de la ciutat. Últimament, però, ha de competir amb nous gustos d’arrel molt catalana i acabats d’introduir al món del gelat, com la crema catalana cremada.

  • A la cuina barcelonina, la xocolata s’ha barrejat sovint amb carns. I les botifarres, que s’acostumen a farcir amb productes que els donin gust, no podien ser menys. Es troben en diverses xarcuteries i també en alguns restaurants.