La UNED

Espais d'estudi i de recerca
  • Innovació
  • Recerca i coneixement

La UNED

Els estudiants que decideixen escollir l’opció de l’educació a distància per continuar la seva formació acadèmica disposen, des del 2012, d'una nova seu de la UNED a Barcelona que, gràcies als equipaments i a les modernes instal·lacions, és tot un centre de referència. La construcció d’aquesta seu universitària ha donat un nou impuls al barri de Porta, al districte de Nou Barris.

Una institució amb història

Creada per decret el 1972 i en funcionament des del 1973, la UNED és una universitat pública d’àmbit estatal que permet cursar els estudis a distància. Per facilitar el contacte directe dels estudiants amb el professorat, té una estructura de centres repartits per tot el territori, dels quals el de Nou Barris és un dels més nous i innovadors.

Ubicada en un edifici de 2.600 metres quadrats cedit per l’Ajuntament, la seu de Nou Barris dóna servei des del 2012 als més de 12.000 estudiants de la UNED matriculats a la província de Barcelona, la majoria dels quals resideixen a la Ciutat Comtal. Disposa d'aules, laboratoris i instal·lacions innovadores, com ara sales equipades amb tecnologia que permet mantenir conferències web, així com d'una biblioteca amb 20.000 volums, i ja s’ha convertit en tot un centre de referència.

El nou barri universitari

La seva obertura ha significat la creació d’un nou campus universitari a Nou Barris i ha donat un impuls educatiu i cultural al barri de Porta, on es troba. El centre té la voluntat d’esdevenir un espai obert a la zona, i obre les portes de la biblioteca a tots els veïns, que poden fer-ne ús durant tot l’any amb l’excepció dels períodes d’exàmens, quan l’espai es reserva als estudiants.

A més, ha contribuït a dinamitzar el districte i ha donat un nou impuls a una zona poc coneguda de la ciutat, plena de punts de gran atractiu per als joves, com els dos centres comercials que hi ha a la vora i el Parc Esportiu de Can Dragó.

more

Informació de contacte

Segueix-nos: