Centres universitaris a Barcelona

Barcelona compta amb un total de 8 universitats al llarg del seu territori que es divideixen en diferents campus: 4 són públiques, 3 privades i 1 és online.

Entre tots els centres van acollir durant el curs 2012/13 197.853 alumnes, i treballen constantment per adequar els títols a la demanda laboral, així com a la internacionalització del seus estudis.

 • Universitat de Barcelona, UB

  Universitat de Barcelona, UB

  És la universitat pública de Barcelona amb més estudiants i una oferta formativa més àmplia. És també el principal centre de recerca de tot l’Estat i un dels més importants d’Europa.

  Universitat Autònoma de Barcelona, UAB

  Universitat Autònoma de Barcelona, UAB

  Com a universitat pública, aposta per una docència basada en la innovació en les diverses branques del coneixement, així com per la recerca i el desenvolupament.

  Universitat Politècnica de Catalunya, UPC

  Universitat Politècnica de Catalunya, UPC

  Com a institució pública, centra els seus estudis en  les enginyeries, l’arquitectura i les ciències, cosa que l'ha convertit en un pol d’atracció del talent internacional.

  Universitat Pompeu Fabra, UPF

  Universitat Pompeu Fabra, UPF

  El seu model públic es basa en la docència de qualitat i la proximitat a l’estudiant, així com en la recerca i la vocació internacional, per això ja és una referència a Europa.

  Universitat Ramon Llull, URL

  Universitat Ramon Llull, URL

  Aquesta institució privada centra els seus esforços a formar professionals que donin respostes a les necessitats de la societat a través de grups de treball reduïts.

  Universitat Oberta de Catalunya, UOC

  Universitat Oberta de Catalunya, UOC

  El seu mètode en línia construeix un espai global de coneixement a la xarxa. La finalitat és arribar a un públic més ampli mitjançant una formació personalitzada i de qualitat.

  Universitat Internacional de Catalunya, UIC

  Com a institució privada, se centra en la formació personalitzada perquè els alumnes rebin assessorament integral dels professors al llarg del seus estudis superiors.

  Universitat Abat Oliva CEU, UAO

  Aquesta institució privada amb caràcter internacional ofereix diferents graus en la modalitat bilingüe perquè els seus alumnes siguin capaços de treballar a qualsevol país.