Centres universitaris a Barcelona

Barcelona compta amb un total de 8 universitats al llarg del seu territori que es divideixen en diferents campus: 4 són públiques, 3 privades i 1 és online.

Entre tots els centres van acollir durant el curs 2012/13 197.853 alumnes, i treballen constantment per adequar els títols a la demanda laboral, així com a la internacionalització del seus estudis.

 • Universitat de Barcelona, UB

  Universitat de Barcelona, UB

  És la universitat pública de Barcelona amb més estudiants i una oferta formativa més àmplia. És també el principal centre de recerca de tot l’Estat i un dels més importants d’Europa.

 • Universitat Autònoma de Barcelona, UAB

  Universitat Autònoma de Barcelona, UAB

  Com a universitat pública, aposta per una docència basada en la innovació en les diverses branques del coneixement, així com per la recerca i el desenvolupament.

 • Universitat Politècnica de Catalunya, UPC

  Universitat Politècnica de Catalunya, UPC

  Com a institució pública, centra els seus estudis en  les enginyeries, l’arquitectura i les ciències, cosa que l'ha convertit en un pol d’atracció del talent internacional.

 • Universitat Pompeu Fabra, UPF

  Universitat Pompeu Fabra, UPF

  El seu model públic es basa en la docència de qualitat i la proximitat a l’estudiant, així com en la recerca i la vocació internacional, per això ja és una referència a Europa.

 • Universitat Ramon Llull, URL

  Universitat Ramon Llull, URL

  Aquesta institució privada centra els seus esforços a formar professionals que donin respostes a les necessitats de la societat a través de grups de treball reduïts.

 • Universitat Oberta de Catalunya, UOC

  Universitat Oberta de Catalunya, UOC

  El seu mètode en línia construeix un espai global de coneixement a la xarxa. La finalitat és arribar a un públic més ampli mitjançant una formació personalitzada i de qualitat.

 • Universitat Internacional de Catalunya, UIC

  Com a institució privada, se centra en la formació personalitzada perquè els alumnes rebin assessorament integral dels professors al llarg del seus estudis superiors.

 • Universitat Abat Oliva CEU, UAO

  Aquesta institució privada amb caràcter internacional ofereix diferents graus en la modalitat bilingüe perquè els seus alumnes siguin capaços de treballar a qualsevol país.