
Estudis artístics
Les activitats creatives apleguen més de 123.000 llocs de treball a Barcelona el 2016, el que representa el 12% de les persones ocupades a la ciutat i la meitat (el 49%) de l’ocupació creativa a Catalunya.
L’objectiu principal dels ensenyaments artístics és dotar els alumnes d’una formació de qualitat per tal de garantir la qualificació dels futurs professionals en diversos camps artístics.
Aquests estudis es divideixen en quatre branques: música, arts plàstiques i disseny, dansa i art dramàtic, tot i que cal destacar tres especialitats més en auge a Barcelona, com ara la creació de videojocs, els estudis de cinema i audiovisuals i els de circ.
En funció de la branca escollida, l’alumne pot accedir a formació professional de Grau Mitjà, Grau Superior, ensenyaments superiors (regulats amb un títol equivalent al grau universitari), ensenyament integral, etc.

Música
Dedicar-se al món de la música no és fàcil: cal molta passió i dedicació des de jove, a més de tenir com a guia grans professionals que sàpiguen transmetre aquests valors.
Arts plàstiques i disseny
Engloben el disseny gràfic, d’interiors, de productes i de moda, així com el de conservació i restauració de béns culturals (document gràfic, escultura, arqueologia i pintura).
Dansa
Art dramàtic
Cinema i audiovisuals
De les escoles de cinema de Barcelona han sortit una gran quantitat de ments creatives que acumulen una gran quantitat de premis i reconeixements.
Circ
Tot i l’augment de la demanda que hi ha hagut en quant a estudis circenses, aquests ensenyaments encara no estan reglats ni reconeguts pel Ministeri d’Educació espanyol.
Animació 3D
Cap cop hi ha major demanda d’enginyers multimèdia, amb formació tant en disseny com en tecnologia, per programar i dissenyar videojocs. Un mercat que irromp amb força a Barcelona.