Principals línies estratègiques d’investigació

En els últims anys, Barcelona s’ha convertit en capdavantera de l’excel·lència científica, capital d’un país on la captació de fons europeus per a la recerca s’ha multiplicat gairebé per 30 des dels anys noranta, amb els primers programes marc. Ara, amb l’Horitzó 2020 europeu, tenim l’oportunitat de tornar a superar de llarg la mitjana europea.

 • Biomedicina – Millorar la salut dels ciutadans mitjançant la recerca

  Biomedicina

  L’objectiu de la biomedicina és millorar la qualitat de vida i la salut dels ciutadans mitjançant la recerca, el desenvolupament tecnològic i la transferència de coneixement.

 • Biotecnologia – Produir béns i serveis en camps com la medicina i l‘energia

  Biotecnologia

  Es basa en l’aplicació de la tecnologia als organismes vius per produir béns i serveis en camps com ara la medicina, la producció agroalimentària i industrial, l’energia i la salut.

 • Enginyeria – Centres d’investigació a Barcelona

  Enginyeria

  Enginyeria de telecomunicacions, aeronàutica, genètica... A Barcelona tenen seu diversos centres dedicats a la investigació dins els diferents àmbits de les enginyeries.

 • Nous Materials – Millorar la fabricació dels materials existents

  Nous materials

  La recerca en nous materials (com el grafè) consisteix a millorar la fabricació dels materials que ja existeixen, a més d'abaratir costos i aconseguir millores en el control de qualitat.

 • Economia – Recerca en macroeconomia i economia internacional

  Economia

  El Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) contribueix al coneixement del funcionament de l’economia mitjançant la recerca en macroeconomia i economia internacional.

 • Ciències de l’Espai – Estudi del cosmos i noves tecnologies

  Ciències de l’espai

  A l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) s’estudia el cosmos per ampliar coneixements i desenvolupar noves tecnologies mitjançant l’astrofísica, la cosmologia, etcètera.

 • Torre de Collserola a Barcelona

  TIC

  El sector de les TIC té a Catalunya 3.349 empreses (el 70% a Barcelona) que ofereixen serveis tecnològics i programari de qualitat per al futur social i empresarial del país. (Font: Cinco Días).

 • Ciències socials – Humanitats

  A més del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) hi ha tres grans instituts més del CERCA que tracten l’arqueologia clàssica, la paleoecologia i l’evolució social del patrimoni cultural.