Com s’arriba en avió

L’aeroport internacional de Barcelona-El Prat és el segon aeroport de l’Estat en volum de trànsit aeri. Té dues grans terminals de passatgers, la T1 i la T2, des d’on operen un centenar de companyies que ofereixen vols directes a qualsevol punt d’Europa i vols intercontinentals que acostumen a fer escala, però també hi ha connexions directes amb diverses ciutats del món. A prop de Barcelona, hi ha tres aeroports secundaris: Girona-Costa Brava, Reus i Lleida-Alguaire.

 • Uneix l’aeroport (T1 i T2) amb la plaça de Catalunya i té diverses parades al llarg del recorregut. Funciona diàriament de les 5.00 a les 0.30 h des de Barcelona i de les 5.35 a la 1.05 des de l’aeroport, amb una freqüència de deu minuts. El trajecte dura 35 minuts i el bitllet costa 5,90 €.

  + Aerobús

 • La T2 enllaça amb Barcelona des de Sants-Estació, amb una freqüència de pas de 30 minuts. Des de Sants-Estació, els trens funcionen de les 5.13 a les 23.11 h, i des de l’Aeroport, de les 5.42 a les 23.38 h. El trajecte dura 18 minuts i el bitllet costa 4,20 €.

  + Tren

 • La línia 46 de TMB uneix la plaça d’Espanya amb la T1 i la T2, amb una freqüència de pas de 25 minuts. El servei funciona de les 4.50 a les 23.50 h en els dos sentits. El trajecte dura uns 45 minuts i el bitllet costa 2,20 €.

  + Autobús

 • La línia N17 del Nitbús enllaça la plaça de Catalunya i la plaça d’Espanya amb la T1, mentre que la línia N16 fa el mateix recorregut fins la T2. El servei funciona entre les 23.00 i les 5.00 h, amb una freqüència de pas de 20 minuts. El trajecte dura uns 40 minuts i el bitllet costa 2,15 €.

  + Nitbús

 • Tant a la T1 com a la T2 hi ha empreses de lloguer de vehicles i diversos aparcaments de curta i llarga estada.
  + Avis
  + Enterprise-Atesa
  + Europcar
  + Hertz
  + Sixt
  +Pàrquing oficial de l’aeroport
  + Altres pàrquings a l’aeroport

 • A l’aeroport sempre hi ha taxis disponibles, tot i que de vegades cal fer una estona de cua per agafar-ne un, acostuma a ser ràpid. Si no hi ha molt trànsit, es triga una mitja hora en arribar al centre. En els viatges en taxi que tenen com origen o destí l’aeroport cal pagar un suplement.

  + Taxi

 • L’L9 Sud passa pels municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. El tram connecta Zona Universitària amb la terminal T1 de l’aeroport del Prat. El servei de metro comença cada dia a les 5 del matí i funciona ininterrompudament totes les nits de dissabte i de les vigílies d’alguns dies festius de l’any.

  + Metro

 • Una línia de busos uneix l’aeroport de Girona-Costa Brava amb l’estació del Nord , a Barcelona. El bitllet senzill costa 25 €. La companyia aèria Ryanair ofereix un servei d’autobusos que surten als 20 minuts de l’arribada de cada vol. També fan el viatge de tornada.

  +Sagalés
  +Ryanair

 • A l’aeroport hi ha diverses companyies de lloguer de vehicles. Per arribar a Barcelona, es pot conduir per l’autopista E-15/AP-7 o per la carretera N-II.

  +Enterprise Atesa
  +Europcar
  +Goldcar Rental
  +Hertz

 • La companyia aèria Ryanair i la companyia d’autobusos Hispano Igualadina cobreixen el trajecte entre l’aeroport i la ciutat de Barcelona. Els horaris estan sincronitzats amb els vols.

  + Ryanair
  + Hispano Igualadina

 • L’aeroport de Reus està situat a 100 quilòmetres de Barcelona, a la carretera CN-420 direcció Tarragona, des d’on s’enllaça amb l’autopista AP-7. Hi ha companyies de lloguer de vehicles a l’aeroport.

  + Auriga Crown
  + Avis
  + Europcar
  + Hertz

 • El tren connecta la ciutat de Barcelona amb la de Lleida mitjançant la línia d’alta velocitat, l’AVE, que cobreix el trajecte en una hora. Els trens regionals de Renfe són una opció més econòmica i el trajecte dura tres hores. Per arribar a l’aeroport de Lleida, però, cal fer-ho en cotxe particular o en taxi.

  + Renfe
  + AVE

 • La companyia Alsa cobreix el trajecte entre la ciutat de Lleida i la de Barcelona. El trajecte dura prop de dues hores i mitja i la freqüència de pas és cada hora. El bitllet costa uns 40 €.

  + Alsa

 • La manera més ràpida de viatjar en cotxe a Barcelona des de l’aeroport de Lleida és fent-ho per l’autovia A-2. El viatge dura prop de dues hores.

  + Europcar
  + RentalG