A Barcelona, Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a bord d’un vaixell a la part inferior de la Rambla, des d’on comencen una gran desfilada per la ciutat al damunt de les seves espectaculars carrosses.

Els Reis Mags d’Orient formen part dels personatges nadalencs que es dediquen a repartir regals als infants quan comença l’hivern, com el tió o, en altres contrades, Sant Nicolau o l’Esperit del Nadal.

La tradició diu que, un cop els Reis Mags van fer els seus regals al nen Jesús, van repartir regals entre els nens durant el seu viatge de tornada. En el passat, els Reis eren personatges misteriosos que arribaven de nit sense que ningú els veiés. Actualment, la nit de Reis (del 5 al 6 de gener) s’associa amb cavalcades en què els nens van a rebre els Reis, que arriben en carrossa, repartint caramels i recollint les cartes dels nens que ho han deixat per a darrera hora.

A Barcelona, la ruta dels Reis Mags es publica als diaris, però en general comença a l’entrada inferior del parc de la Ciutadella. Aquella nit els nens van a dormir ben d’hora. Quan es desperten al matí, es troben regals o carbó en funció del seu comportament durant l’any anterior.

On
Diversos espais
Quan
5 de gener, de 17.00 a 21.00 h
+