Les activitats s’inicien el cap de setmana anterior al 30 de novembre i es tanquen el cap de setmana posterior.

Durant tots els dies, se succeeixen desenes d’activitats pels carrers i les places de Sant Andreu de Palomar. Cal destacar la gran quantitat d’actes organitzats per la Germandat de Trabucaires Geganters i Grallers de Sant Andreu, una associació fundada el 1982 amb l’objectiu de participar i fer participar tothom en la festa major i altres esdeveniments culturals que s’organitzen tant a Sant Andreu com en altres indrets.

Un dels elements més característics de la festa són els trabucaires, que és el nom amb el qual es coneixien els bandolers catalans. En l’actualitat, els trabucaires són un element de la cultura popular que interpreten uns homes armats amb trabucs, una mena d’escopetes que disparen a l’aire per marcar amb força soroll l’inici d’algunes festes populars.

La Festa Major de Sant Andreu també conserva una manifestació teatral i popular molt singular recuperada l’any 1984 i que data del 1346: l’escenificació de l’antic drama sacre de la Vetlla de Sant Andreu, que descriu la vida i miracles del sant.

On
Diversos espais
Quan
Novembre-desembre
+