Una de les claus del seu èxit és la seva varietat de gèneres, des dels millors artistes del moment fins a grans clàssics del pop i el rock, sense oblidar-se dels noms amb més futur ni dels grups locals.

El festival, que va néixer el 2001, centra els seus esforços a oferir noves propostes musicals de l’àmbit independent al costat d’artistes de contrastada trajectòria, abastant qualsevol estil o gènere, buscant primordialment la qualitat i apostant essencialment pel pop, el rock i les tendències més underground de la música electrònica i de ball.

La gran majoria de concerts es concentren durant tres dies al Parc del Fòrum, tot i que l’oferta musical s’estén durant una setmana per tota la ciutat. El barri del Born és un dels centres neuràlgics del festival i acull gran part de la cada vegada més àmplia oferta complementària.

Aquesta zona emblemàtica i els seus voltants aglutinen infinitat d’activitats gratuïtes: des de música en viu al parc de la Ciutadella o a La Botiga del Primavera Sound fins a la projecció de films musicals al Cinema Maldà, passant per les jornades i els showcases de PrimaveraPro en diferents espais, com el Convent de Sant Agustí o La Seca Espai Brossa.

La xifra d’assistents augmenta cada any, i el 2013 va superar els 170.000. No és d’estranyar, perquè pel Primavera Sound han passat artistes com Arcade Fire, The National o Nine Inch Nails.

On
Parc del Fòrum
Quan
Maig-juny
+