Es podria dir que Sant Jordi és la versió catalana de Sant Valentí, i aquí les parelles intercanvien roses i llibres.

És un dia que els lectors aprofiten per adquirir novetats o per intercanviar impressions de lectura amb els escriptors, que sovint són convidats a diferents parades per signar llibres i recitar fragments de les obres, entre altres tasques de promoció.

La rosa vermella és l’altre element principal de la Diada de Sant Jordi, i tradicionalment es regala a l’enamorada i simbolitza l’amor. Barcelona s’omple de parades de floristes. Es calcula que en només aquell dia venen al voltant del 40% de les roses de tot l’any.

Llibres als carrers

Si esteu fets a prova de gent, és un gran dia per passejar pel centre de la ciutat, consultar les novetats editorials en les parades de llibres, respirar l’aroma de les roses i deixar-se portar per l’ambient festiu.

Si ho preferiu, també podeu anar fins a la plaça de Sant Jaume i visitar l’ajuntament, ja que se celebra una jornada de portes obertes.

Sant Jordi també coincideix amb la data de la mort de dos dels escriptors universals més importants, Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

On
Diversos espais
Quan
23 d’abril
+