Barcelona, comerç viu

Deu districtes, deu eixos comercials

Barcelona té tants eixos comercials com districtes. Així és el model comercial de la ciutat: dens i divers.

A tots els barris de Barcelona hi ha un comerç dinàmic i viu que permet fer compres còmodament, sense aglomeracions, practicant la compra de proximitat i potenciant el comerç local.

Els centres comercials i els grans magatzems de Barcelona

 • Un centre d’El Corte Inglés, a la plaça de Catalunya.

  El Corte Inglés

  És la cadena de grans magatzems més gran d’Espanya, i a Barcelona compta amb diversos establiments: a la plaça de Catalunya, al Portal de l’Àngel, dos més a la Diagonal i un a tocar de la Meridiana. S’hi pot trobar de tot: des d’articles de moda i esport, a electrònica, parament per a la llar, supermercat alimentari o articles d’oci i cultura.

 • Centre comercial Triangle

  Centre comercial El Triangle

  Situat a la plaça de Catalunya, aquest petit centre comercial acull diverses botigues i cafès. També hi ha la botiga de mobles Habitat i un FNAC on es poden comprar llibres, música, pel·lícules i tota mena d’articles electrònics.

 • Centre comercial Glòries.

  Centre Comercial Glòries

  Entre el districte del 22@ i el barri del Poblenou, a la mateixa avinguda Diagonal, es troba aquest gran centre comercial semiobert format per tres grans edificis. Hi ha botigues de moda, de joguines, d’oci, d’alimentació i joieries, i una gran oferta de restaurants. A més, hi ha una ludoteca i diverses sales de cinema.

 • Centre comercial Glòries.

  L’illa Diagonal

  Situat a l’avinguda Diagonal, al barri de les Corts, en un imponent edifici, l’Illa Diagonal és el primer centre comercial que es va obrir a la ciutat, el 1993. La seva oferta és molt àmplia: marques de moda nacionals i internacionals, decoració de la llar, alimentació, restaurants i un peculiar mercat de productes frescos a la planta subterrània.

 • Centre comercial Maremagnum.

  Maremagnum

  Aquest centre comercial està situat just a sobre del mar, a la continuació de la Rambla. Acull botigues de moda, decoració, joieria i electrònica, entre altres, a banda de diversos bars i restaurants de cuines de tot el món. Les vistes des de les seves terrasses són immillorables. A tocar, hi ha l’Aquàrium de Barcelona, un museu marí.

 • Centre comercial L’illa Diagonal

  Diagonal Mar

  Són tres plantes dedicades a tota mena de comerços: supermercat, botigues d’electrònica, moda, parament de la llar, joguines... És al bell mig de la zona Fòrum. Acull també un multicine i diversos restaurants. El centre, que rep llum natural, compta amb una app per a smartphones que permet obtenir descomptes i promocions.

 • Centre comercial La Maquinista.

  La Maquinista

  Amb carrers, avingudes, placetes amb bancs per seure, La Maquinista és un gran centre comercial a l’aire lliure on es pot comprar de tot. Compta també amb serveis de salut i bellesa, empreses de rentat de cotxes i, com no, acull una gran varietat de restaurants i bars. L’espai per a l’oci es completa amb un petit casino i un cinema multisales.

 • Centre comercial Arenas de Barcelona.

  Arenas de Barcelona

  Antiga plaça de toros reconvertida en centre comercial, Arenas de Barcelona és sinònim d’avantguarda. Situat a la plaça d’Espanya, aquest edifici ha respectat l’antiga façana circular i s’ha renovat per dins. Acull desenes de botigues, uns multicines amb sales de pel·lícules 3D i una terrassa a les altures amb vistes espectaculars sobre la ciutat.

L’OMIC: l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor

L’OMIC és un servei municipal que orienta els consumidors i usuaris de serveis per tal de defensar els seus interessos: ofereix informació prèvia a la compra o a la contractació del servei i també és l’encarregat de rebre totes les reclamacions que es fan en matèria de consum. És un servei gratuït i obert a tothom.

Entre altres, ofereix aquests serveis:

 • Atenció personalitzada de les consultes.
 • Recepció, gestió i resolució de les queixes i reclamacions, tant de les persones que viuen a Barcelona com totes aquelles que tinguin com a objecte un establiment situat a la ciutat.
 • Mediació entre les parts per resoldre conflictes.
 • Campanyes d’informació als usuaris.