Barcelona Activa, 30 anys impulsant l’activitat econòmica de Barcelona

Aquest 2017 marca el 30è aniversari de Barcelona Activa. Tres dècades d’impuls a l’activitat econòmica de la ciutat, temps en què s’ha consolidat com un agent clau per al foment de les polítiques de desenvolupament local en ocupació, promoció empresarial i emprenedoria de Barcelona.

Al llarg d’aquest temps, Barcelona Activa ha atès un total de 607.000 persones a través de la seva creixent oferta de recursos, programes i serveis a la ciutadania. Fa 30 anys, l’agència municipal arrancava la seva trajectòria centrada a promocionar l’emprenedoria com via d’autoocupació, mentre que ara aquesta s’ha establert com una porta d’entrada al teixit empresarial de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Mostra d’aquesta evolució de l’emprenedoria a Barcelona és l’augment en el número d’espais d’incubació. El viver d’empreses de Glòries va ser el primer de Barcelona Activa i de l’estat espanyol, i avui conviu amb quatre incubadores més que en total han acollit 1.021 startups. D’elles, la mitjana de la taxa de supervivència en el seu quart any de vida és del 80%. Unes dades d’èxit que han posicionat Barcelona com un dels hubs d’emprenedoria més dinàmics d’Europa.

Un altre aspecte pioner de Barcelona Activa és el seu recolzament a les dones emprenedores. Fa 30 anys fomentava l’emprenedoria femenina a través del programa ODAME, que aquest any s’ha ampliat per convertir-se en l’Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores i consolida un model centrat a reduir desigualtats de gènere en els càrrecs de decisió de les empreses.

Aquest programa específic és un dels que integren l’oferta actual de plans d’acompanyament a la creació d’empreses de Barcelona Activa. Una programació diversa, tant de sectors com de públic, que ha resultat en un model inclusiu per emprendre reconegut per la Comissió Europea. A més, al llarg d’aquestes tres dècades, ha suposat la creació de 22.300 empreses, que han comptat amb el suport de Barcelona Activa. Això suposa que s’han posat en marxa a Barcelona tres empreses durant cada dia laborable dels darrers 30 anys.

El compromís de Barcelona Activa per dinamitzar l’economia de Barcelona i la seva àrea metropolitana no es limita a l’emprenedoria. També presenta una àmplia oferta de recursos en polítiques de feina així com d’assessorament a empreses ja establertes i recursos per a iniciatives d’economia social i solidària. El suport a empreses ja constituïdes a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE), va atendre el 2016 9.500 empreses, cosa que suposa un increment del 60% respecte al 2015.

Si vols saber com et pot ajudar Barcelona Activa a emprendre, desenvolupar el teu negoci o carrera professional, consulta la seva web i coneix tots els recursos que posa al teu abast. És el primer pas per fer realitat els teus objectius professionals a Barcelona.