Barcelona es la sisena ciutat del món en millor reputació

L’informe City RepTrak 2015 que elabora anualment el Reputation Institute ha donat a conèixer les ciutats amb millor reputació del món on destaca Barcelona a la sisena posició. És el lloc més alt aconseguit mai per la capital catalana, que puja tres posicions respecte l’any passat quan ocupava la novena. Una bona notícia que se suma al recent anunci de l’agència Standard & Poor’s de millorar la classificació de Barcelona fins a un aprovat alt amb perspectiva estable.

Pel que fa l’informe City RepTrak, es tracta d’un rànquing que s’elabora des de l’any 2011 i es basa en tretze atributs agrupats en tres esferes: l’eficàcia administrativa, l’estat de desenvolupament de l’economia de la ciutat i fins a quin punt resulta atractiu el seu entorn. Havent obtingut bones dades a totes tres dimensions, Barcelona ha sobresortit especialment en la darrera ja que escala fins a la tercera posició mundial quant a l’atractiu del seu entorn.

El rànquing el lidera Sydney seguida de Melbourne, Estocolm, Viena, Vancouver i Barcelona. És el primer any que dues ciutats del mateix país es col·loquen a dalt de tot de la classificació, recuperant Sydney el primer lloc que va ocupar el 2013. Per la seva banda, Madrid ocupa el lloc 21, entre Osaka i Dublín, i no figura cap altra ciutat espanyola entre les 99 ciutats amb millor reputació del món segons el Reputation Institute.