Barcelona Tech City estrena Pier 01, nou hub tecnològic de Barcelona

Barcelona Tech City, el clúster que agrupa les empreses del món tecnològic, va inaugurar dijous passat 21 de juliol la seva nova seu a l’històric Palau de Mar, un edifici del segle XIX ubicat davant del mar amb una superfície de 10.000 m2. La cita va ser la presentació oficial d’aquest niu equipament batejat com Pier 01, que busca esdevenir un hub de referència en el sector digital i tecnològic del sud d’Europa a l’aglutinar en un mateix espai tot l’espectre de tipologies d’un projecte digital: des de start-ups i empreses de nova creació fins a acceleradores d’empreses i companyies ja consolidades.

El projecte Pier 01 compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Port de Barcelona, els màxims responsables dels quals van assistir a la inauguració. Allà, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va voler destacar que “el centre posa en evidència l’aportació internacional de Catalunya a les noves tecnologies” i que el projecte és un magnífic exemple del bon funcionament de la col·laboració entre entitats públiques i privades. Per la seva art, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va explicar que el Pier 01 és un mostra de la importància que està prenent el sector tecnològic a Barcelona, on el considera un “sector estratègic” ja que ha convertit la ciutat en un pol d’atracció d’inversions, a més d’afavorir a la creació de nous llocs de treball i a la diversificació de l’economia de Barcelona, allunyant-la del “monocultiu turístic”.

Amb partners com la Mobile World Capital Foundation i Esade, el flamant Pier 01 té capacitat per a uns 1.000 professionals i actualment acull unes 80 organitzacions diferents, amb noms de primera línia com Wallapop. LetsBonus, Privalia i Antai. Segons el president del clúster Barcelona Tech City, Miguel Vicente, “tenim demanda per omplir com a mínim dos més”  per la qual cosa és molt possible que aquest Pier 01 sigui només la primera de les noves llars per als emprenedors del sector tecnològic de Barcelona, un sector en auge que reuneix 12.500 empreses a Catalunya i que en els últims tres anys ha aconseguit atraure més de 3.000 milions d’inversió.