Bizbarcelona connecta emprenedors, pimes, autònoms i inversors per dinamitzar l’economia

Bizbarcelona by Barcelona Activa és el saló per a pimes i persones emprenedores i autònomes. Enguany, tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i presentarà importants novetats respecte a edicions anteriors. La més destacada és la nova àrea BizEconomiaSocial, dedicada a propostes transversals relacionades amb l’economia social i solidària, cooperativa, col·laborativa i altres. Aquesta nova secció se sumarà a les ja conegudes Bizemprèn, destinada al foment de l’emprenedoria, i Bizpimes, amb una oferta per promoure el creixement de petites i mitjanes empreses.
Aquestes tres àrees presenten complets programes d’activitats independents per donar cabuda i connectar el major nombre de persones al llarg de les dues jornades. En total, s’han organitzat més de 180 conferències, 35 trobades de networking, 4 tallers monogràfics (e-commerce, reptes logístics, digitalització i customer experience), un mercat de finançament i un altre mercat de treball. A més, es comptarà amb 350 ponents i una vuitantena d’expositors en les tres àrees de la fira: Bizemprèn, Bizpimes i BizEconomiaSocial.
Pel que fa a la novetat d’enguany, BizEconomiaSocial inclourà més d’una vintena de conferències amb l’objectiu de divulgar propostes i casos d’èxit perquè l’activitat empresarial tingui un alt impacte social a l’entorn. Cooperativisme, emprendre en el tercer sector, finançament de projectes d’economia social, emprenedoria col·lectiva, start-ups socials i consum responsable són alguns dels temes que es tocaran.
Per la seva banda, Bizemprèn tornarà a concentrar assessorament, activitats i conferències per a aquells que vulguin tirar endavant idees de negoci, sigui quina sigui la fase del projecte, la qual determinarà la temàtica de les activitats. Per exemple, aquells que encara no han començat el seu projecte (eix “Visió”) podran aprofundir en les diferències entre acceleradores, incubadores i business builders o en els passos clau d’un pla de negoci. En canvi, aquells que tinguin “passió per emprendre” podran gaudir de conferències d’un grup de ponents que motivin i inspirin, com Óscar Camps, Català de l’Any i fundador de la ONG Pro-Activa Open Arms i l’actor Joaquín Reyes, creador d’exitosos programes de televisió. Aquest espai comptarà també amb la presencia del professor austríac Christian Felber, pare del concepte d’Economia del Bé Comú.
Coordinada per PIMEC, l’àrea Bizpimes donarà resposta a les necessitats de les petites i mitjanes empreses a través de conferències i, també, punts d’assessorament especialitzat o el programa Synergys de Barcelona Activa, un mercat d’oportunitat de negoci entre pimes i grans empreses. Destaca l’espai Bizexporta on s’atendran consultes referents a donar el salt al mercat internacional i valorar oportunitats reals de negoci a mercats estratègics com Orient Mitjà i Amèrica Llatina. Serà en aquest espai que també tindrà lloc el Mercat de Treball organitzat per Barcelona Activa en col·laboració amb PIMEC.