BURCU TUNÇER

Turquia

Responsable al Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC)
4 anys a Barcelona

La Burcu Tunçer va venir a Barcelona fa quatre anys per treballar al Centre de Producció i Consum Sostenible. Ha tingut la sort de trobar una trajectòria professional en el camp de la gestió ambiental i ha pogut combinar les seves dues àrees d’estudi, l’enginyeria i la gestió. Treballa amb l’esperança de formar part de l’extensió i implementació de solucions als reptes mediambientals creixents, recentment al Mediterrani.

Quan té un dia lliure, li agrada fer un cafè de bon matí a Gràcia, amb el diari, passejar per la Rambla Catalunya, entrar a algunes botigues, fer un bon dinar a l’Eixample, el Raval o el Born, veure una exposició al CCCB i fer un còctel al capvespre a la Barceloneta.

Què és el que més t’agrada de viure a Barcelona?
Barcelona és una ciutat molt acollidora, amb un bon clima, una arquitectura preciosa, diversos llocs per visitar, molts esdeveniments i una llum suau i càlida. Els voltants de la ciutat són molt bonics, amb la muntanya a un cantó i el mar a l’altre. El que ara mateix m’agrada més de Barcelona és que s’ha convertit en una ciutat amable per a la gent que va amb bicicleta. Al matí m’encanta arribar a la feina després d’una volta amb bicicleta refrescant pels carrers de Barcelona.

Què és el que més et sorprèn de Barcelona?
Les ganes que hi ha d’innovar en tots els sentits em sorprèn molt, aquí. Tenint en compte la captació de talent, també a escala internacional, crec que el capital social de la ciutat és impressionant. En el meu cas, la seguretat dels carrers també em sorprèn positivament.

Quin consell donaries a algú que acaba d’arribar, per facilitar-li l’aterratge?
Depèn de l’edat i de la situació personal de qui vingui. Però evidentment la primera cosa que cal fer és aprendre l’idioma. Aprendre una mica de català és útil. En segon lloc, entrar a xarxes socials que els interessin personalment i professional i participar en activitats que s’organitzin per conèixer altra gent que acaba d’arribar o gent local. Hi ha molts grups a l’app MeetUp.

Què ha aportat Barcelona a la teva vida?
Barcelona il·lumina la meva vida. Sobretot, m’ha aportat molt bon menjar i vitamina D!

Què pot millorar Barcelona?
Això ho deu saber millor la gent d’aquí, però des del meu humil punt de vista, crec que si Barcelona millorés aquests aspectes beneficiaria els barcelonins: limitar el nombre de turistes, incentivar un canvi i canviar les motos per mitjans de transport menys sorollosos i més respectuosos amb el medi ambient i restringir la possibilitat dels no residents de comprar propietats.

Per què has triat el recinte modernista de Sant Pau com el teu lloc preferit de Barcelona?
Sant Pau és un lloc únic en molts sentits. Va ser dissenyat pel famós arquitecte Domènech i Montaner. Després d’haver-lo utilitzat com a hospital públic durant un segle, ara els pavellons restaurats són la seu d’organitzacions internacionals. Té un jardí preciós amb plantes mediterrànies. S’hi fan visites turístiques. També s’hi poden veure exposicions interessants i concerts. Tinc molta sort de poder-hi treballar.