Catalunya i Barcelona, líders dels rànquings d’atracció d’inversió estrangera al sud d’Europa

Catalunya es torna a posicionar com la regió més atractiva del sud d’Europa per a la inversió estrangera en els anys 2018 i 2019. Aquest és el resultat del nou rànquing elaborat per fDi Magazine, publicat pel diari econòmic Financial Times, i amb un alt reconeixement a nivell internacional.

El potencial econòmic i humà de Catalunya juntament amb el seu estil de vida, rendibilitat, connexions i clima de negocis l’han portat a ser líder de la classificació i a destacar entre els 450 territoris i ciutats analitzats.

La publicació també premia l’estratègia de captació d’inversions desenvolupada per Catalunya i la situa número u del rànquing per davant de les regions del Rin del Nord-Westfàlia, Escòcia, Llombardia i Emilia-Romanya.

Pel que fa a ciutats, Barcelona segueix encapçalant el rànquing global per poblacions denominat European Cities and Regions of the Future 2018/19 – FDI Strategy (Cities) i es situa per davant d’altres nuclis com Amsterdam i París. El compromís de la localitat i la seva alta capacitat d’adaptació a nous reptes han estat alguns dels factors que s’han tingut en compte a l’hora de posicionar-la en primer lloc.

Aquest reconeixement i confiança en el territori català i barceloní premia l’esforç realitzat per l’Ajuntament de Barcelona i, concretament a través de Barcelona Activa, a l’hora d’atraure inversors, facilitar l’arribada d’empreses i persones emprenedores estrangeres i donar suport a nous projectes i startups a través d’iniciatives com l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) o el Barcelona International Community Day.

Una línia d’activitat que en els darrers temps ha merescut altres distincions com la de la Comissió Europea que la va identificar com una de les millors pràctiques a tot el món o el premi Investment Promotion Agency (IPA) 2016, que avalen la qualitat del serveis oferts pel departament de promoció econòmica de la ciutat.