Coneix els 5 host ambassadors del Barcelona International Community Day 2017

A pocs dies de la 4ª edició del Barcelona International Community Day, que tindrà lloc dissabte 21 d’octubre, destaquem avui una novetat entre les activitats programades.

Es tracta de la figura dels amfitrions i amfitriones: cinc persones arribades de diferents països que ja porten varis anys vivint a Barcelona i poden ajudar amb la seva experiència altres expats que arriben a la ciutat. Cadascú amb un bagatge cultural i desenvolupament professional propis, participarà a la taula rodona “Treballar a Barcelona: intercanviant experiències”, a les 12 h a la Sala Besòs del Museu Marítim.

Així, per exemple, ens trobarem amb el belga Philippe Delespesse, soci director d’Inteligencia Creativa, que porta 20 anys a Barcelona. Un dels seus consells pels nouvinguts és “no tancar-se a la comunitat d’expatriats i conèixer gent local”. Aquest és un dels objectius principals del Barcelona International Community Day, ja que els assistents podran descobrir associacions catalanes i, a través d’elles, connectar amb la comunitat local.

També participarà el veneçolà Tomás Díez, director de Fab Lab Barcelona. Podrà donar el seu punt de vista sobre innovació a Barcelona, ja que segons explica aquí ha desenvolupat una midada diferent en urbanisme a través de la tecnologia. Un cas ben diferent és el de Ma Kexing, de Xina, qui exerceix de gestora cultural i traductora. Ella destaca que a Barcelona es va convertir en una persona “més valenta” i compartirà amb els assistents el seu desenvolupament professional.

Una altra de les amfitriones del Barcelona ICD 2017 és la francesa Gaëlle Patin Laloy, responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat de Casa Àsia. Per a ella, com per a tants altres expatriats, “Barcelona és la seva llar” i podrà donar consells tant a nivell professional com personal a tots els assistents.

Mohamed Soulimane, de Marroc, tanca el grup d’amfitrions. És compositor, fundador i director de l’Orquestra Àrab de Barcelona. Després de 20 anys vivint aquí, Mohamed segueix gaudint de Barcelona perquè la considera molt diferent al seu país d’origen; i, com explica, d’aquesta diferència “aprèn molt”.

Després de la taula rodona, els cinc participaran a l’activitat networking “Un cafè amb…”, on parlaran per parelles amb els assistents per respondre preguntes que se’ls pugui plantejar. Una bona oportunitat per resoldre dubtes reals i personals de la mà d’expatriats avalats per la seva experiència. Si vols participar en aquesta activitat, hauràs de registrar-te prèviament el mateix dia del Barcelona International Community Day.

Consulta la llista d’expositors i les activitats programades i reserva la teva entrada gratuïta aquí.