Èxit de l’Expat Breakfast organitzat per Barcelona Activa i Banc Sabadell

Dimarts 12 d’abril es va celebrar la tercera edició de l’Expat Breakfast, una iniciativa dirigida als emprenedors internacionals amb base a Barcelona organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i el Banc Sabadell.  En aquesta ocasió, la sessió duia per títol “Some tips to boost your business in Barcelona” i es va comptar amb la intervenció de Yolanda Pérez, directora de Bstartup, iniciativa del Banc Sabadell de suport a start-ups, i dels emprenedors Bart Huisken, CEO i cofundador de Celpax, i Roberta Musaro, CEO i fundadora de Memio.

Primer, però, va ser el torn d’Ariana Fernández, de l’àrea de Promoció de la Ciutat de Barcelona Activa, qui va donar la benvinguda als estrangers que van assistir a l’acte i va elogiar la comunitat internacional resident a la ciutat a qui va definir com un “actiu essencial per a Barcelona per la seva riquesa, diversitat i obertura de ment”. També va anunciar la tercera edició del Barcelona International Community Day que enguany tindrà lloc el 22 d’octubre i que és la principal cita del calendari dirigit a la comunitat internacional promogut per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa.

Després de la introducció de Xavier Comerma, director regional de Barcelona ciutat de Banc Sabadell, va ser el torn dels tres conferenciants, que van aportar punts de vista complementaris sobre l’emprenedoria a Barcelona. Yolanda Pérez va presentar el programa BStartup amb el qual Banc Sabadell finança i ajuda al desenvolupament de start-ups digitals, especialment aquelles dedicades a l’e-commerce i aquelles de projecció internacional. Per Yolanda Barcelona és “una de les ciutats més vibrants, reconeguda per tenir un dels millors ecosistemes d’Europa”.

Va seguir Bart Huisken, emprenedor holandès resident a Barcelona des de fa 15 anys qui va compartir la seva dilatada experiència en emprenedoria. “No us donaré la clau de l’èxit perquè cada start-up és diferent. Start-up vol dir evolucionar constantment i saber adaptar-se” va declarar a l’inici de la seva xerrada.   Per la seva banda, la italiana Roberta Musaro va compartir la seva experiència al capdavant d’una start-up de recent creació: Memio Call, del sector e-health. Musaro va definir el seu equip com “la clau del seu èxit” i també va voler remarcar la importància de comptar amb programes d’acceleració d’empreses com Startupbootcamp, amb seu a l’edifici MediaTIC de Barcelona Activa.   L’esmorzar va fomentar el networking entre la comunitat internacional resident a Barcelona i va endegar una conversa que segueix a les xarxes socials a través dels hashtags #BarcelonaICD i #ExpatBreakfast.