MAMADOU KORKA DIALLO

Guinea Conakry

Desenvolupador de software
Fa 9 anys que viu a Barcelona

El Mamadou va venir a Barcelona amb setze anys, amb molts somnis i esperances, però sobretot perquè volia ajudar econòmicament la seva família al Senegal. Ara fa nou anys que viu a Barcelona.

Treballa com a desenvolupador de software i li encanta, perquè li permet ajudar la gent: li diuen el que necessiten i ell ho transforma en solucions tangibles.

Què és el que més t’agrada de viure a Barcelona?
La gent. Mai no em deixarà de sorprendre com en són d’oberts i acollidors. I evidentment és una ciutat molt maca. Em sorprèn les oportunitats que pots tenir si et relaciones amb gent, en aquesta ciutat. Recomanaria a tothom que acaba d’arribar que intenti conèixer gent, anar a molts actes, no només relacionats amb els seus interessos, sinó també actes culturals.

Què ha aportat Barcelona a la teva vida?
Barcelona m’ha fet una persona més oberta i m’ha ensenyat molt sobre altres cultures diferents de la meva.

Què pot millorar Barcelona?
Crec que s’hauria de controlar més el cost de la vida, sobretot de l’habitatge, perquè cada vegada és més difícil trobar un lloc per viure a un preu just. I hi hauria d’haver més actes interculturals o tallers a la ciutat que reunissin gent local i estrangers tots en un mateix lloc per intercanviar idees sobre com millorar la ciutat.

Què t’agrada fer a Barcelona quan tens un dia lliure?
Senzillament passejar i trobar-me gent de tot arreu.

Per què has triat Montjuïc com el teu lloc preferit de Barcelona?
Perquè em relaxa estar envoltat de natura i també em fa somiar, sempre que contemplo la ciutat des d’allà dalt, em dic que puc somiar el que sigui perquè tot és possible.