Cercador de pisos

Detecta fàcilment si a la teva finca hi ha habitatges d'ús turístic sense llicència, o si creus que pots estar allotjat en un d'ells.
Omple les caselles. Si la teva adreça no hi apareix, el pis que busques és il·legal. (Per a habitatges de la ciutat de Barcelona.)

Col·labora-hi

Si creus que a la teva finca hi ha habitatges d’ús turístic sense llicència, o creus que pots estar allotjat en un d’ells...

Avisa'ns

La ciutat de Barcelona ofereix un ampli ventall d'allotjaments turístics perquè tothom que la visiti gaudeixi d'unes vacances com si fos un barceloní més, integrat en el dia a dia de la dinàmica de la ciutat i de les comunitats de veïns amb qui compartir un espai vital de convivència. Viure i conviure en un habitatge d'aquestes característiques genera tota una sèrie de drets i deures que s'ha de saber identificar a l’hora de contractar-lo. Gaudir d'una experiència de viatge profitosa personalment i respectuosa vers els veïns de la ciutat també depèn dels mateixos visitants.

Barcelona, malgrat disposar d'un parc d'allotjaments turístics extens i legal, malauradament també ofereix una oferta il·legal d'aquest servei, que perjudica tant qui els lloga, perquè fa perdre tots els drets de reclamació respecte de qualsevol incident i priva de serveis de compliment obligat, i a la ciutat, perquè genera especulació, economia submergida, i la seva activitat no reverteix en positiu en el marc de les comunitats de veïns que els acullen, i provoca malestar i queixa.

Si visites la nostra ciutat, ens cal el teu compromís i col·laboració perquè aquesta oferta submergida i que fomenta un tipus de turisme poc responsable, econòmicament insostenible i irrespectuós amb l'entorn no s'imposi i arreli a Barcelona.

Comprova abans de llogar un pis turístic si és legal o no, i rebutja'n la contractació per lluitar contra el frau.

Si ets veí o veïna i experimentes molèsties per l'activitat d'aquests allotjaments i vols contribuir a lluitar contra aquest fenomen, ara pots fer arribar una queixa més fàcilment.

Resol els teus dubtes

Són habitatges cedits pels propietaris a llogaters esporàdics, directament o indirectament, a través d'agències, a canvi d'una contraprestació econòmica i per a una estada igual o inferior a 31 dies.
Els propietaris dels habitatges han de comunicar expressament a l'Ajuntament la seva intenció d'exercir aquesta activitat i l'Administració ha de concedir una llicència que acrediti que compleix tots els requisits establerts per la llei. També ha de disposar de cèdula d'habitabilitat i no poden allotjar-se més persones de les que aquesta estableix. Quant a l'interior de l'habitatge, ha d'estar en perfecte estat d'higiene, moblat i contenir tots els estris necessaris per habitar-hi.
El propietari, directament, o agència que gestiona l'habitatge, ha de facilitar als llogaters o veïns el telèfon per atendre o resoldre de manera immediata les consultes o incidències relatives a l'activitat de l'apartament. També ha de garantir un servei d'assistència o manteniment per a qualsevol incidència.
Comprova que l'habitatge llogat disposi de llicència municipal i que l'adreça d'aquesta coincideix amb la de l'apartament en què t'allotges. També es donen casos en què en el contracte que signes apareix altra gent que no s'allotja amb tu. O que et comentin que no obris la porta si ve un inspector de l'Ajuntament i que diguis que el pis te l'ha deixat un amic...
Us presentem el procediment administratiu habitual per clausurar l'activitat d'un habitatge d'ús turístic il·legal. Des de l'inici fins a l'arxivament de l'expedient poden transcórrer entre 6 i 12 mesos. Un període llarg i no exempt de molts obstacles. Un trajecte amb multiplicitat d'inspeccions, notificacions i recursos que cal anar superant per garantir els drets i deures de tothom.
L'Ajuntament de Barcelona té la funció d'obrir els expedients i vetllar perquè tot aquest procediment tingui prou fonaments i aporti les proves suficients perquè el jutjat, en última instància, pugui dictar, finalment, una ordre de cessament de l'activitat de l'habitatge, basant-se en la Llei de Turisme de Catalunya 13/2002
No et passarà res en cap dels casos, tant si ets el denunciant com si et veus afectat per un precinte d’una denúncia anterior. El procediment per precintar un pis turístic il·legal s’allarga en el temps i pot trigar diversos mesos.
En cas que es porti a terme un precinte d’un pis que estigui allotjant turistes en aquell moment, l’Ajuntament reallotjarà els hostes sense cap càrrec per a ells. Posteriorment l’Ajuntament cobrarà les despeses associades al propietari del pis sense llicència.
Habitatge d’ús turístic legal Habitatge d’ús turístic il·legal
Garanteix un telèfon d’assistència de 24 hores.
Per atendre queixes i solucionar possibles incidències
Garanteix la contribució amb els seus impostos a tenir una ciutat més adequada per a tots.
Contribueix a la gentrificació i a l’expulsió ciutadana autòctona de les zones amb més afluència turística.
T’arrisques a que durant la teva estada vinguin els inspectors municipals i desallotgin l’habitatge per efectuar un precinte de l’activitat il·legal.
Permet tenir un control sobre qui pernocta a la ciutat. L’habitatge d’ús turístic legal recull les dades sobre qui s’allotja i les passa degudament a les forces de seguretat per tal que puguin evitar l’entrada o estada al nostre país de persones en cerca i captura.

També et pot interessar...

Informació pràctica

Barcelona a la teva mida, tot el que has de saber: telèfons, serveis, informació sobre transports..

+ informació útil sobre Barcelona

Moure's per la ciutat

La ciutat disposa d'una completissima xarxa de transport públic que uneix els districtes.

+ Moure's per la ciutat

Allotjament a Barcelona

L'oferta d'allotjament de la ciutat és àmplia, diversa i per a totes les butxaques.

+ On dormir a Barcelona