Viure a Catalunya

Tot al teu abast

Catalunya, delimitada per Andorra, França, Aragó, València i el mar Mediterrani, és un paradís amb mar i muntanya: té 580 km de costa a més dels Pirineus i el Prepirineu, la serralada Transversal i la depressió Central.

Aquesta combinació dóna pas a un clima envejable , tant durant els mesos de fred com a l’estiu. Formada per les províncies de BarcelonaGironaLleida i Tarragona, aplega més de 7,5 milions d’habitants en tot el seu territori.

Com a nació carregada d’història, té el català com a idioma propi (a banda del castellà, també oficial), a més d’institucions, cultura i tradicions ben arrelades. I com a principal força econòmica de l’Estat espanyol i pol d’atracció de capital estranger, cal destacar la indústria de l’automòbil, la de l’alimentació i la de les noves tecnologies, tot i que el sector serveis és el més fructífer.

Un cop aquí, no pots evitar passar de llarg sense descobrir els Pirineus, passejar per la Costa Brava, visitar Montserrat i Figueres, enamorar-te del delta de l’Ebre... Ho hauràs de descobrir per tu mateix.

Aeroport del Prat: es consolida com a 7è aeroport europeu en passatgers. El 2016 assoleix la xifra rècord de 44,1 milions de passatgers. El Port de Barcelona: el que més creix de tot Europa el 2017 i supera per primera vegada els 61 milions de tones. Turisme: Catalunya ha rebut 19 milions de turistes estrangers durant el 2017, un 5,5% més que l’any anterior. Climatologia: 16,4ºC de mitjana durant el 2017. 33,8ºC de màxima i -0,8ºC de mínima.